Foto’s in je huis maken van je huis een thuis. Het geeft je huis echt een persoonlijke sfeer.
Aan iedere foto heb je herinneringen en een foto kan echt hele sterke gevoelens bij je terug oproepen.

Zo vind ik het heerlijk om als ik bij mijn ouders op visite ben oude fotoboeken door te bladeren. ‘ 
Vooral de foto’s van toen mijn broer en ik klein waren vind ik leuk om terug te zien. Ik merk ook wel dat ik dingen van vroeger me met name nog herinner omdat er een foto van is waardoor ik het me herinner. Herken je dat?

Misschien vind ik foto’s van vroeger juist ook zo leuk om terug te zien, omdat er vroeger nog echt bewust foto’s gemaakt werden van gebeurtenissen. Je had natuurlijk maar beperkte ruimte op een fotorolletje en het was elke keer weer een verassing of de foto’s gelukt waren. En hoe leuk was het vroeger om je vakantiefoto’s in te plakken met van die ‘grappige’ tekstballon stickertjes erbij?

foto herinneringen fotofabriek

Een aantal jaar geleden maakte ik ook nog ieder jaar een vakantiefotoboek, maar ook dat doe ik nu eigenlijk al niet meer. Oké, dat was dan al wel zo een fotoboek dat je digitaal maakt en laat afdrukken, maar ze zaten in ieder geval nog in een fotoboek. En het is niet dat je die boeken wekelijks doorbladerd, maar als je ze tijdens het opruimen weer eens tegenkomt en er even doorheen bladert word ik er altijd wel heel vrolijk van.

foto herinneringen fotofabriek.nl

Zonde eigenlijk als je er over nadenkt hoeveel foto’s je op je telefoon of computer hebt staan waar je eigenlijk helemaal niets mee doet. Nu ik dit schrijf bedenk ik me ook dat ik eens echt een goede back-up of een kopie moet laten maken. Als mijn laptop nu zou crashen zou ik namelijk JAREN aan foto’s kwijt zijn… 

Voor Rens zn verjaardag heb ik trouwens wel nog een keer een fotoboek gemaakt, met daarin een foto overzicht van ons “eerste jaar samen”. Dat begon via Happn, dus super grappig om dat weer terug te lezen!

foto herinnering fotofabriek.nl
Ik vind hoe meer je erover nadenkt foto’s eigenlijk een heel mooi iets en eens in de zoveel tijd laat ik dan ook een selectie van wat leuke foto’s afdrukken. 
Dat kost tegenwoordig trouwens ook echt bijna niks meer joh! Toen we in ons nieuwe huis gingen wonen wilde ik dan ook snel het huis gezelliger maken met foto’s. We hebben erg hoge muren in de woonkamer die wel wat aankleding konden gebruiken.

Op allerlei rommelmarkten en in tweedehandswinkels heb ik het afgelopen jaar oude fotolijstjes gescoord in allerlei vormen en maten. Als ik een leuk lijstje tegenkom neem ik hem mee, waardoor onze foto muur steeds weer wat uitbreid!

foto herinnering fotofabriek

We hebben hier aan de muur vooral vakantiefoto’s hangen. Als het buiten regent en donker is kijk ik vaak even naar de foto’s aan de muur waardoor ik meteen weer even terug ben in de fijne vakantiesfeer. 

foto herinnering fotofabriek.nl
Zoals deze foto genomen in Monaco, we hadden Flux echt net 3 weken toen we hem al meenamen op onze trip door Zuid-Frankrijk. Het werd hierdoor een hele andere vakantie dan gepland, want echt veel lopen kon Flux nog niet. Maar wat een relaxte vakantie was het daardoor. En als er geen foto van zou zijn zou ik niet meer geloven dat Flux ooit zo klein is geweest 😉

foto herinnering fotofabriek.nl

Of check deze té schattige zwart-wit foto van toen Rens nog klein was. Ik vind hem echt geweldig!

Niet alleen de foto’s waar we op ons mooist opstaan, maar juist ook grappige foto’s verdienen een plekje in huis! Zoals deze foto genomen met carnval, samen met Rens en mijn BF Dylan. We waren hier alledrie uiteraard nog nuchter (ahum), maar in ieder geval wel heel gelukkig 😀 Ik krijg spontaan weer een glimlach op mijn gezicht als ik deze foto zie.

foto herinnering fotofabriek.nl
Maar het wordt pas echt duidelijk hoe dierbaar foto’s kunnen zijn als er mensen op staan van wie je houdt, maar die er niet meer zijn. In de afgelopen twee jaar is zowel mijn opa als oma overleden en hoewel ik natuurlijk nog vaak aan ze denk, wilde ik ook een mooi aandenken aan ze in ons huis hebben.

Een foto in een lijstje neerzetten leek me toch al snel een hoog “altaar” gehalte hebben, maar tegenwoordig heb je natuurlijk allerlei varianten om foto’s af te laten drukken. Dus toen ik via Fotofabriek.nl iets mocht bestellen koos ik voor een foto op Canvas, die je ‘hier’  eenvoudig in hun webshop kunt ontwerpen en bestellen. Mijn bestelling had ik binnen een paar dagen in huis en de foto is echt mooi scherp afgedrukt gelukkig! 

foto herinnering fotofabriek.nl
De foto die ik heb laten afdrukken van opa en oma is genomen toen ze 60 jaar getrouwd waren. Wauw wat waren ze trots toen zeg (en terecht!). Ik vind het echt een heel lieve foto waar ze allebei op stralen van geluk. Een erg dierbare herinnering van ze samen die nu een mooie plekje in onze boekenkast heeft gekregen. 

Heb jij veel foto’s als decoratie in je huis hangen? Of welke fotoherinnering zou jij graag af willen laten drukken?

Laat het me hieronder weten middels een reactie.

Liefs, Ivon

De foto op Canvas heb ik gekregen via Fotofabriek.nl