Voor mijn huid en gezicht heb ik de laatste jaren al flink geïnvesteerd in mooie fijne producten. Mijn haar daarentegen is in mijn beauty-routine nog een ondergeschoven kindje. En dat terwijl mooi gezond haar juist zoveel voor je gehele look doet!

Laatst bij de kapper heb ik dus al wel een lekker luxe haarmasker meegenomen om mijn haar af en toe extra vocht in te brengen. Maar ook voor je ‘reguliere’ haarverzorging is het goed om producten te gebruiken die de kwaliteit van je haar verbeteren.

Ik probeerde de Shampoo, Conditioner en Direct Repair van de Gliss Kur – Total Repair lijn uit. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Nou, dat heb ik dus dat komt goed uit!

gliss kur review

Voordat we beginnen is mijn haar een pluizige rommel, waar met name aan de punten te zien is dat ze wel wat extra liefde kunnen gebruiken.

Shampoo
Ik begin mijn haar-routine met de Gliss Kur – Total Repair Shampoo.

gliss kur total repair shampoo review

gliss kur shampoo review total repair

De shampoo belooft het haar weer soepel en glanzend te maken. Door de keratine krijgt het haar extra veel verzorging.

gliss kur total repair shampoo review

De shampoo voelt zacht aan en heeft een mooie parelmoere glanskleur. Als ik die glans nou ook in mijn haar ga krijgen komt het helemaal goed! De geur is lekker zoet en doet me denken aan van die snoep-banaantjes!

gliss kur total repair shampoo review
Ik laat de shampoo lekker even intrekken en zijn werk doen. De shampoo schuimt niet heel erg hard, al was mijn ook wel redelijk vettig.

Conditioner
Na de shampoo ga ik door met de fles Conditioner. Ik probeer mijn haar de laatste tijd bewust minder vaak te wassen. Laatst kreeg ik de tip om om de keer je haar alleen met conditioner te wassen en de shampoo over te slaan. Water reinigt namelijk al een groot deel van je haar en de conditioner zorgt ervoor dat je toch die frisse ‘shampoo’ lucht aan je haar krijgt!

gliss kur conditioner total repair

gliss kur total repair conditioner review

De conditioner zorgt ervoor dat je haren makkelijker te kammen zijn. Door mijn dunne haar heb ik altijd veel klitten na het wassen, dus het gebruik van de conditioner is voor mij wel aan te raden!

gliss kur total repair conditioner review

Na de shampoo goed uitgespoeld te hebben breng ik de conditioner aan in mijn haar. Vooral mijn haarpunten krijgen de aandacht en smeer ik de conditioner goed in. Ik gebruik nooit teveel conditioner omdat ik toch vaak het idee heb dat dit je haar wat ‘zwaar’ maakt.

gliss kur total repair conditioner review

Ook de conditioner laat ik lekker even intrekken, zodat hij goed zijn werk kan doen….
Na een paar minuten is het tijd om uit te spoelen!

Direct Repair
Na het douchen droog ik mijn haar handdoek droog en breng daarna de Gliss Kur – Total repair Direct repair formule aan in mijn vochtige haar.

gliss kur total repair direct repair review
gliss kur total repair direct repair review

Dit product moet er nog meer voor zorgen dat mijn haar soepel valt en een mooie glans krijgt.

gliss kur total repair direct repair review
Even lekker laten intrekken ……

gliss kur total repair direct repair review

De Direct Repair van Gliss Kur spoel je niet meer uit, maar laat je in je haar zitten. Hierna is het dus tijd om de haren door te kammen.

gliss kur total repair review

Ik merk tijdens het borstelen dat ik nog steeds wat klitten heb, dus helemaal doorkambaar is mijn haar nog niet. Voor het borstelen van mijn haar gebruik ik trouwens al jaren de tangle teezer, serieus zonder deze borstel zou ik echt nergens zijn.

Tijd om mijn haar verder te laten drogen. Ik laat mijn haar eigenlijk altijd ‘aan de lucht’ drogen en gebruik verder geen föhn of iets. Terwijl mijn  haar droogt breng ik altijd mijn make-up aan en kleed ik me verder aan…

Een succes?

En hier het eind-resultaat. Mijn haar valt soepel, pluist minder en voelt lekker zacht aan.

gliss kur total repair review blog

Na het eerste gebruik ben ik dus zeker tevreden over de Gliss Kur – Total Repair lijn. Mijn haar voelt zacht en verzorgd. Wel had ik nog steeds wat moeite met het goed doorborstelen van mijn haar, maar dat ligt denk ik gewoon aan mijn type haar haha.

Ik zal niet alle producten elke keer gebruiken, aangezien ik best een luie doucher ben haha. Maar om je haar af en toe even wat extra aandacht te geven is dit zeker een fijne product-lijn. Zeker zo na het verven kan mijn haar deze extra boost wel gebruiken!

Kende jij deze product-lijn van Gliss Kur al? En wat is jouw haar-routine?

Liefs, Ivon

De artikelen gebruikt in dit artikel zijn gekregen.