Ik houd van de Indiaanse keuken! Alle kruiden die daarin gebruikt worden maakt dat je tijdens het koken al hongerig wordt van de lekkere geuren die vrij komen. Daarnaast eten wij tegenwoordig bewust vaker vegetarisch en willen we in verband met ontbrekende keuken zo min mogelijk afwas en pannen gebruiken. Nou, laat dit recept dat nu eens allemaal in één hebben!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 3 vastkokende grote aardappels
  • 1 bloemkool
  • 1 rode peper
  • een stukje verse gember
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • gemberpoeder
  • ras el hanout
  • koriander
  • olie

En zo maak je het

Het schillen en snijden:

  • Schil de aardappelen en snijdt in kleine blokjes
  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Snijd de peper in kleine stukjes (ik laat de pitjes er altijd in zitten, lekker pittig, mjammm)
  • Schil de gember en hak in stukjes

bloemkool indiaas stoof

Het specerijen prutje:

recept bloemkool kruiden indiaas

  • Doe de gember in een schaaltje en meng dit met de paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, ras el hanout, de olie en een snufje zout

    Qua hoeveelheid kruiden en specerijen doe ik altijd maar wat op gevoel, maar ik zou ongeveer 2 theelepels van alles aanhouden..

kruiden stoof bloemkool indiaas

Het bakken:

  • Pak een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 minuutjes
  • Voeg de gesneden aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak een paar minuutjes op middelhoog vuur
  • Voeg 150 ml water toe en laat met een deksel erop stoven tot de bloemkool en aardappels goed gaar zijn
  • Schep af een toe om

Het duurde bij mij bijna een uur voordat het stoofpotje gaar was, maar ik denk dat dit komt door ons (niet zo) geweldige camping kook-stel. Ik zou zeggen dat het normaal in 20 minuutjes wel gaar moet zijn..

Het opdienen:

  • Verdeel de bloemkool stoof over de borden en strooi er lekker veel koriander overheen

Smakelijk!

Liefs, Ivon