Parijs, Rome, Madrid, allemaal prachtige steden die je zeker eens bezocht moet hebben. Maar gelukkig zijn dichterbij huis ook enorm veel leuke plekjes om een city-trip door te brengen.

Zoals je in Mijn Succes in Mei al kon lezen was ik onlangs een weekendje naar Gent met een vriend van me, Dylan. Een echte studentenstad met een goede vibe en veel historie. Een stad waar zoveel te zien en te doen is!

Ik laat jullie graag zien waar ik geweest ben in Gent om jullie zo inspiratie te geven voor je eigen Gent city-trip.

Met de auto is Gent vanaf Den Bosch zo een kleine 2 uur rijden. Niet te ver dus, maar wel lang genoeg om dat “vakantie” gevoel te krijgen door wat verder te moeten rijden. Na aankomst konden we onze Air BnB nog niet in, dus startte we meteen onze wandeling naar de stad. Dit was vanaf onze AirBnB zo een kwartiertje lopen. 

Hongerig van de reis plofte we neer bij Barista Coffee & Cake

barista gent

Een self-service koffie tentje wat leuk industrieel is ingericht. We bestelden allebei een broodje met wat drinken. Het eten was redelijk simpel, dus daarvoor zou ik hier niet perse gaan lunchen. Maar het koffie tentje heeft wel een erg leuke uitstraling. Vooral het behangetje doet het goed op foto’s haha. 

We hadden geluk met prachtig weer het weekend, dus na de lunch hebben we lekker een beetje door Gent geslenterd. De binnenstad bestaat uit prachtige panden, grachten en bruggetjes. Het ene straatje is nog meer fotogeniek dan het andere. Ook was er van alles te doen in de stad zoals een mode-show als afstudeeropdracht van een design opleiding en overal waren muzikanten aan het spelen. Ik vind een straatmuzikant altijd meteen zo een leuke sfeer aan een stad geven.

gent citytrip

Van te voren hadden we een aantal vintage winkeltjes opgezocht, maar deze vielen ons wat tegen. Qua shoppen zijn we dus niet geslaagd, dus wat doe je dan om jezelf te verwennen? Juist, een lekker terrasje opzoeken! Vanaf de overkant van de gracht hadden we al een super leuk terrasje gespot. Aan het water met treden, wat ziet dat er leuk uit.

gent citytrip

We vonden het terrasje dat we vanaf de overkant al gespot hadden, café Barrazza, het Gay Straight Friendly Café.  Er was nog plek en binnen no time zaten we aan de waterrand met een lekker Belgisch speciaalbiertje. Hier hebben we wel een aantal uur vertoefd. 

city trip gent barrazza

Na een paar speciaalbiertjes in de zon (oef….) gingen we inchecken in onze AirBnB en om ons even op te frissen.  We sliepen in deze kamer van AirBnB, die wordt verhuurd door een super leuk stel, Pieter & Ziggy. 

gent airbnb city center

De AirBnB was super schoon, heel leuk en hip ingericht en er liep ook een hond door het huis heen. Zeker een aanrader!

gent airbnb

Als tip van de huiseigenaar gingen we ‘s avonds eten bij De Stokerij. Een typische Gents restaurant met echte lokale gerechten. Zonder reserveren konden we daar nog op het terras zitten om te eten. Dat hoef je in Den Bosch niet zomaar te proberen 😉 Sowieso hebben we, ondanks het super mooie weer, eigenlijk nergens problemen gehad om plek te vinden. Erg fijn, want niks zo jammer als restaurantje na restaurantje af te moeten om plek te hebben. 

Helaas stond er op de menukaart eigenlijk niets waar we echt zin in hadden, dus bestelden we enkele bruchetta’s om daarna ergens anders nog wat te gaan eten. De porties waren echt MEGA groot, waardoor we na die bruchetta’s totaal geen honger meer hadden. Op zich jammer, want er waren nog zoveel leuke restaurantjes. Maar hierdoor wel lekker goedkoop uit eten geweest haha.

gent citytrip de stokerij

Na het eten was het tijd voor… nog meer Gentse biertjes! We gingen op aanraden van een vriendin die in Gent studeert naar Hot Club Gent, een jazzbar. De bar zit midden in de stad maar heeft een hele leuke binnentuin, waardoor je even weg bent van de drukte in de stad.

hot club gent citytrip

Hier hebben we tot in de late uurtjes gezellig zitten kletsen en biertjes gedronken. Wat ik echt top vind aan Gent is dat een speciaalbiertje bijna dezelfde prijs heeft als een normaal tapbiertje. 

De volgende dag wilde we graag ontbijten bij STAMcafé, want daar hadden we goede dingen over gelezen. Deze zit op het Bijlokesite, waar onder andere muziekcentra zitten.

bijlokesite gent citytrip

Er was een festival aan de gang “Côte Jardin” (een muzikale picknick), waardoor het STAMcafé die dag haar restaurant niet open had. Jammer voor ons, maar wel weer leuk om te merken dat er zoveel evenementen in Gent georganiseerd worden. 

cote jardin bijlokesite gent

Ook brachten we nog een bezoek aan S.M.A.K, het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Hier was echter net een wissel van exposities bezig, waardoor maar een klein aantal zalen open was. We hadden het daar dan ook redelijk snel weer gezien haha. 

Ik blijf kunst trouwens soms maar iets raars vinden, met name als je niet weet wat de kunstenaar ermee wilt zeggen. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze plaat met eierschalen erop? 

Na het museum hebben we nog wat door Gent gelopen. Het centrum is best compact en alles ligt lekker dicht bij elkaar.  Toen ik deze oude dametjes zo samen voor dit mooie kasteeltje zag staan, moest ik gewoon een foto maken. Hoe lief staan ze samen!!

gent
Na nog een ijsje en nog maar een terrasje (tja wat moeten we anders he haha), zat het weekend er alweer op helaas!

Zo in een weekendje heb ik een goede indruk van Gent kunnen krijgen, maar nog lang niet alle kroegjes, restaurantjes en winkeltjes gezien die ik had willen zien. Gent barst van de historische gebouwen, maar is qua restaurant en winkel-concepts juist heel hip. Een hele toffe combinatie wat mij betreft en ik ga zeker nog eens terug voor een weekend. 

Ben jij wel eens in Gent geweest? En heb je nog leuke tips? 
Laat het me weten via de comments. 

Liefs, Ivon