Vorig weekend ging ik naar een zelf-pluk boerderij. Een wat voor boerderij!?
Een zelf pluk boerderij, waar je dus zelf je fruit plukt. Ik neem je in dit artikel mee met mijn ochtendje blauwe bessen plukken.

blauwe bessen zelfpluk boerderij

Op deze zelf pluk boerderij hebben ze heerlijke blauwe bessen. Je kunt ze bij het boerderij kraampje kopen, maar natuurlijk is het leuker om ze zelf te gaan plukken. Als je zelf plukt zijn de blauwe bessen ook nog eens goedkoper!

blauwe bessen zelf pluk boerderij

Vaak is een zelfpluk boerderij daarnaast ook gewoon een boerderij. Daarom is een deel van het land afgezet waar je wel en niet vrij mag plukken.

blauwe bessen zelf pluk boerderij

Het plukken is erg leuk en ik word er zelfs een beetje zen van. De wat grotere bessen zijn het lekkerste en het meest zoet. Die probeer ik er dan ook zoveel mogelijk tussenuit te zoeken.

bessen plukken zelf pluk boerderij

Je moet niet bang zijn voor kleine spinnetjes of beestjes want ja, die lusten ook graag bessen.

blauwe bessen zelf pluk boerderij

Even een selfie tussen de bessenstruiken.  Tijdens het plukken mag je trouwens ook gratis “snoepen” van de bessen. Mjammmmm!

blauwe bessen plukken

De bessenstruiken worden zo een 3x met de hand geplukt door de bessen-plukkers. Daarna worden machinaal de laatste besjes eraf gehaald. Dit zijn met name de kleinere bessen die nog over waren en hier wordt dan ook met name bijproducten van gemaakt.

Wat allemaal bijproducten van blauwe bessen zijn?

blauwe bessen boerderij

Wat dacht je van blauwe bessen siroop, wijn, bier, jam….. Ik heb uiteraard twee flesjes blauwe bessen bier meegenomen om thuis te proberen. Lijkt me zo lekker!

blauwe bessen zelfpluk boerderij

Dit is uiteindelijk mijn geplukte buit! 750 gram aan bessen en ik moest 2,5 euro afrekenen! What!?!?
In de supermarkt heb ik daar niet eens zo een 250 gram bakje voor, bizar!

Het bessen pluk seizoen duurt tot ongeveer half augustus. Ik heb mijn bessen geplukt bij boerderij Hil & Moer in Kaatsheuvel.

Op meerdere plekken in Nederland zitten zelf-pluk boerderij’s. Dus misschien ook wel eentje bij jou in de buurt?

blauwe bessen boerderij

Ben jij wel eens op een zelf pluk boerderij geweest?

Liefs, Ivon