Ik heb dus een nieuwe baan! Hier ben ik echt super blij mee. Na deze paar weken haal ik al meer energie uit het werk dan bij mijn vorige baan op een accountantskantoor. Goede keus dus. Enig minpunt, ik zit echt veel meer in de auto. Zo moet ik iedere week wel een dag naar Enschede en dat is vanaf Den Bosch zonder files zo een twee uur enkele reis.

Op zich niet zo erg, maar mijn auto is dus wel bijna mijn tweede thuis geworden. Dus dan kun je het maar beter zo comfortabel mogelijk maken.

Zit jij ook veel in de auto voor je werk of rijd je in het weekend graag rondjes door heel Nederland? In dit artikel vertel ik je mijn tips, gadgets en telefoon accessoires die echt niet in je auto mogen ontbreken. Car Essentials dus die van iedere autorit een succes maken!

1. Eten en drinken
Hahaaa, natuurlijk is dit de belangrijkste. En zeker van mijn moeder van thuis uit meegekregen. Zelfs een ritje naar opa en oma 10 minuten verderop kon vroeger niet doorgaan voordat de pakjes appelsap en broodjes met kaas klaar lagen. Tja, je weet maar nooit wat er onderweg kan gebeuren toch?

In minder extreme vormen vind ik eten en drinken wel ook echt een must in de auto. Dus flesje water, koekjes en m&ms bij de hand? Rijden maar!

2. Navigatie
Zonder Google maps weet ik net het einde van mijn straat te vinden. Dus no way dat een auto rit een succes wordt zonder navigatie. Aangezien deze niet in mijn bolide zit ingebouwd gebruik ik deze op mijn telefoon. Door deze navigatiestandaard te gebruiken hoef ik niet bang te zijn dat mijn telefoon valt tijdens het rijden en heb ik de hele rit goed zicht op de route die ik moet rijden. De standaard is zo gemaakt dat iedere telefoon er in past, of het nu een kleine smartphone of een Iphone Xs Max hoesje is.

Ondanks dat ik nog steeds vaak Google Maps gebruik, zet ik sinds kort ook vaak de app Waze aan. Deze is ook helemaal gratis en geeft naar mijn idee beter files en flitsers aan. Leuk extraatje: je kan onderweg “toeteren” naar vrienden die ook Waze gebruiken.

3. Autolader & Powerbank
Fijn dus die navigatie op je mobiel, maar het slurpt wel batterij. Daarom is het ideaal om tijdens het rijden je telefoon op te laden met een autolader. Die van accezz is ideaal omdat hij twee aansluitingen heeft. Hoeven Rens en ik niet ruzie te maken wie zijn telefoon mag opladen.

Toch ruzie om wie de autolader mag gebruiken? Ik heb tegenwoordig een powerbank in de auto liggen. Die van smartphonehoesjes.nl laadt meerdere keren je telefoon op. Handig!! Je kan hier trouwens ook je eigen telefoon hoesje ontwerpen.

4. Rittenregistratie
Voor mijn werk moet ik bijhouden welke kilometers ik “zakelijk” rijd. Bij mijn vorige werk hield ik dat zelf bij in een notitieboekje, maar uiteraard is zoals voor alles in het leven er ook een app voor. Ik gebruik nu RouteReg. Een kleine tag plaats je in je auto (in de auto-oplader dus… helaas Rens, daar gaat jouw plekje om je telefoon op de laden alweer..) en via de app registreert ie precies waar je naartoe rijdt. Zo kan ik vanuit de app heel easy een overzicht van mijn zakelijke kilometers draaien.

5. Oordopjes
Auto-tijd is verder de ideale tijd om wat telefoontjes te plegen. Echte fancy auto’s hebben een ingebouwde ‘car-kit’ waarmee je handsfree kunt bellen. Mijn auto dus niet. Maar oortjes werken net zo goed. Ik gebruik in de auto oortjes van Happy Plugs. Ik vind ze niet altijd even lekker zitten, maar er komt echt goed geluid uit en je kan makkelijk een oproep opnemen. Of wegdrukken, afhankelijk van wie er belt.

6. Podcasts
Radio luisteren in de auto vind ik prima ontspanning. Maar nu Edwin Evers onlangs gestopt is wordt het een ander verhaal. Daarnaast werd twee uur aan een stuk radio luisteren wat mij betreft iets teveel van het goede. Toen ik na een paar ritjes Enschede merkte dat ik na de derde keer het “nieuwsbulletin” bijna mee kon oplezen besloot ik dat het tijd werd om iets anders te doen met mijn tijd in de auto. En zo betrad ik onlangs de wondere wereld van Podcasts. Mijn eerste Podcast ervaring was overigers vrij bijzonder. Ik luisterde mijn eerste podcast in de file waarbij ik random een podcast aanklikte. Na 5 minuten kwam ik erachter dat het onderwerp “Hoe introduceer ik SM in mijn relatie” misschien niet helemaal de podcast was die ik bedoeld had, oepsie haha. Inmiddels kan ik mijn weg al een beetje beter vinden in de podcast library. Zo weet ik inmiddels hoe CoCo Chanel haar imperium zo heeft kunnen opbouwen, wat het voor Nederland betekent als de gletsjers gaan smelten, waarom door rood oversteken in China kan betekenen dat je geen hypotheek meer kunt sluiten en of het nu wel of niet goed is om iedere dag je haar te wassen. Heb je ook meteen weer iets interessants te vertellen bij het koffiezet apparaat op je werk 😉

Heb jij nog tips voor leuke podcast kanalen om te luisteren? Dan hoor ik deze heel graag!!

Of wat zijn jouw tips om de autorit leuker en comfortabeler te maken?

Liefs, Ivon

car essentials smartphonehoesjes

Enkele producten in dit artikel zijn ontvangen van smartphonehoesjes.nl