Op mijn succesformule kon je al eerder lezen dat ik in een grote zoektocht ben naar de perfecte poeder om mijn glanzende foundation gezicht lekker mat te houden. Over de Phyto Loose Face Powder van Sisley was ik helaas niet zo enthousiast zoals je hier kunt lezen.

Ik had bij aankoop van deze nieuwe poeder van Charlotte Tilbury dan ook een beetje twijfels of het wel zo slim was om wéér een high-end poeder aan te schaffen. Maar mede door het enthousiasme en de goede verkoopskills van de dame bij de counter in de Bijenkorf ben ik toch weer overstag gegaan.. De Airbrush Flawless Finish Powder kost €42,00.

charlotte tilbury airbrush flawless finish powder

Zoals veel producten van Charlotte Tilbury is ook deze poeder ontstaan uit de tijd dat Charlotte als visagist werkte voor grote make-up merken. Ze zag dat modellen behoefte hadden aan een lichte poeder die de huid fluweelzacht maakt, maar wel de hele dag op z’n plek blijft en matteert. En tja, ik ben dan geen model, ook ik heb hier behoefte aan 😉

Design
De producten van CT zijn echt een cadeautje om te zien. Alleen al de verpakking waar je gekochte producten in mee krijgt is super cute.

charlotte tilbury

Het kartonnen doosje om de poeder heen is bordeaux rood met het gouden logo van CT erop. Het ziet er erg chique en luxe uit.

charlotte tilbury airbrush flawless finish

De poeder zelf zit in een rosé/koper kleurig oesterschelp design, met ook daar weer het logo van CT op verwerkt. Ik vind de vormgeving echt heel mooi. Door het spiegeleffect is het product wel erg gevoelig voor vette vinger afdrukken erop, dus na 1x uit de verpakking halen is hij al niet zo schoon meer.

charlotte tilbury airbrush flawless finish

Binnen in de poeder zit een spiegel en is de naam van Charlotte Tilbury gegraveerd.

charlotte tilbury airbursh flawless finish

Product
Maar, hoe mooi het product er van buiten ook uit mag zien, het gaat natuurlijk om de poeder zelf en of deze zijn werk goed doet.

charlotte tilbury airbrush flawless finish
Owhhh en wat zou ik nu toch graag willen dat je een product kon voelen via je beeldscherm! Dan zouden jullie zelf kunnen voelen hoe MEGA zacht en fijn deze poeder aanvoelt. Charlotte omschrijft de poeder zelf als “a silk-cashmere touch-like you’ve never experienced before” en ze heeft gelijk. Deze structuur heb ik nog nooit eerder bij een make-up product meegemaakt.

Ook al zou de poeder niet zijn werk doen op mijn gezicht, zou ik hem alsnog aanschaffen om vrijdagsavond op de bank de poeder te gaan zitten aaien. Oké beetje overdreven, maar ik wil gewoon heel graag duidelijk proberen te maken hoe zacht de poeder is.

charlotte tilbury airbrush flawless finish review

Ik heb (geheel verassend) de lichtste kleur, nr 1 – Fair. Er zijn nog twee donkerdere varianten.

Op deze foto heb ik met mijn vingertoppen echt heeel zachtjes het product aangeraakt.

Door de hoeveelheid product dat eraf komt, zie je dus dat de poeder zeer zuinig in gebruik is. Je hebt echt maar een beetje nodig.

Op mijn vingers ziet de poeder er nu redelijk ‘vast’ en dikkig uit, maar zodra je hem uitsmeert voelt de poeder zo licht als een veertje.

charlotte tilbury airbrush flawless finish powder
Resultaat
In mijn artikel over de Sisley poeder, liet ik zien hoe mijn gezicht gaat glimmen gedurende de dag zonder het gebruik van een poeder. Kijk voor de vergelijking dus zeker dat artikel nog even hier terug.

De foto’s hieronder zijn dus mét het gebruik van de Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder.

charlotte tilbury airbrush flawless finish powder

– Look aan het begin van de dag –

Mijn gezichtje is goed gematteerd, zonder dat het er onnatuurlijk en droog uitziet. De poeder geeft geen “baking” effect dus gelukkig. Zodra je de poeder hebt aangebracht voelt je huid echt babyzacht en silky. Zeker in het begin toen ik deze poeder ben gaan gebruiken wilde ik echt mijn eigen gezicht aaien (yep, I know thats weird haha)

charlotte tilbury airbrush powder

– Look aan het einde van de dag –

Aan het einde van de dag zit mijn look er nog steeds fatsoenlijk op en is mijn gezicht nog redelijk gematteerd! Ik ben echt positief verrast door het resultaat van de poeder.

charlotte tilbury review

– Look aan het einde van de dag, met flits – 

Op de foto met flits is te zien dat met name mijn voorhoofd toch nog wel iets van glim laat zien, maar ik denk dat ik mezelf gewoon neer moet leggen bij het feit ik gewoon een hele vette T-zone heb. Naar mijn mening doet de poeder toch echt beter zijn werk dan ik van andere poeders gewend ben en glim ik een stuk minder dan normaal. Verder voelt aan het einde van de dag mijn huidje nog steeds net zo zacht als toen ik de poeder heb aangebracht, me like!!

Een succes?
Charlotte Tilbury made me a happy girl!
Ik vind de poeder echt goed doen wat hij belooft en zeker het geld waard. Zeker als je bedenkt dat de Sisley Phyto Loose Face Powder me bijna het dubbele kostte. Die gebruik ik nu alleen doordeweeks naar het werk om hem “toch op te maken”. In het weekend of voor een feestje gebruik ik de Airbrush Flawless Finish powder van Charlotte Tilbury, omdat ik echt echt een gevoel van luxe krijg als ik deze poeder gebruik.

Dus mocht je op zoek zijn naar een poeder die je gezicht matteert voor het grootste deel van de dag en je huidje babyzacht laat aanvoelen? Dan raad ik deze poeder zeker aan.

charlotte tilbury airbrush flawless finish powder

En sowieso, mocht je de kans hebben om in de buurt van een Charlotte Tilbury-counter te komen ga dan zeker even naar binnen om de tester van de poeder te aaien.

Ik beloof je, zoiets zachts heb je nog nooit eerder gevoeld!

Liefs, Ivon