Ik houd van de Indiaanse keuken! Alle kruiden die daarin gebruikt worden maakt dat je tijdens het koken al hongerig wordt van de lekkere geuren die vrij komen. Daarnaast eten wij tegenwoordig bewust vaker vegetarisch en willen we in verband met ontbrekende keuken zo min mogelijk afwas en pannen gebruiken. Nou, laat dit recept dat nu eens allemaal in één hebben!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 3 vastkokende grote aardappels
- 1 bloemkool
- 1 rode peper
- een stukje verse gember
- paprikapoeder
- kurkuma
- gemberpoeder
- ras el hanout
- koriander
- olie
En zo maak je het
Het schillen en snijden:
- Schil de aardappelen en snijdt in kleine blokjes
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Snijd de peper in kleine stukjes (ik laat de pitjes er altijd in zitten, lekker pittig, mjammm)
- Schil de gember en hak in stukjes
Het specerijen prutje:
- Doe de gember in een schaaltje en meng dit met de paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, ras el hanout, de olie en een snufje zout
Qua hoeveelheid kruiden en specerijen doe ik altijd maar wat op gevoel, maar ik zou ongeveer 2 theelepels van alles aanhouden..
Het bakken:
- Pak een hapjespan en bak het specerijenmengsel 5 minuutjes
- Voeg de gesneden aardappel, bloemkool en rode peper toe en bak een paar minuutjes op middelhoog vuur
- Voeg 150 ml water toe en laat met een deksel erop stoven tot de bloemkool en aardappels goed gaar zijn
- Schep af een toe om
Het duurde bij mij bijna een uur voordat het stoofpotje gaar was, maar ik denk dat dit komt door ons (niet zo) geweldige camping kook-stel. Ik zou zeggen dat het normaal in 20 minuutjes wel gaar moet zijn..
Het opdienen:
- Verdeel de bloemkool stoof over de borden en strooi er lekker veel koriander overheen
Smakelijk!
Liefs, Ivon
Danielle
17 oktober 2017Wat een lekker recept, ik houd ontzettend van bloemkool!
Ivon
18 oktober 2017Lekker he, dan moet je deze zeker eens maken ja!
Joanne
18 oktober 2017Dat ziet er lekker uit! Leuk recept.
Demi | StudioKOOK
4 november 2017Klinkt heel lekker!
Florentine
15 november 2017Dit lijkt me zo lekker! Ik houd heel erg van recepten als dit 🙂
Jessica J.
19 november 2017Ohh, klinkt erg lekker! Handig, eenpansgerechten. Wij doen ook ontzettend veel met onze wokpan. Binnenkort onze tajine eens ontmaagden! 😉
Ivon
19 november 2017Oehh tajine ben ik ook grote fan van ja! Lekker met abrikozen, rozijnen, kip, en veeeel kruiden.
Amina
2 december 2017Heerlijk hoor bloemkool! Ik ben geen keukenprinses (dit vind ik dus al echt uitgebreid koken hè, haha!) dus dit ga ik niet zo snel doen. Maar wat ik wel altijd doe is het gerecht Kip Tandoori (pakje van Knorr) aanvullen met bloemkool. Zo lekker!
Ivon
4 december 2017Oehh ik houd van Kip Tandoori! Couscous maken van bloemkool is ook errug lekker. (Of is dat ook al te uitgebreid koken hihi)