monqui denbosch koffiebar

Ik drink een stuk minder koffie dan een paar jaar geleden, maar juist daarom kan ik extra genieten van een lekker bakje koffie.
Een kopje koffie drinken kan op ieder moment van de dag en is wat mij betreft het ideale moment om gezellig met iemand bij te kletsen.

Het blijft dan ook leuk om nieuwe koffiezaken te ontdekken. Aan de stationsweg in Den Bosch is een tijdje geleden MonQui geopend.

monqui den bosch koffiebar
Het pand waar MonQui in is gevestigd is prachtig! Nog veel authentieke details zijn aanwezig, zoals ornamenten aan het plafond en deze gezellige open haard en mooie ensuite-deuren.

monqui den bosch koffiebar

Naast een koffiebar is MonQui ook een winkel/concept store. Producten van (opkomende) ontwerpers staan door de gehele winkel uitgestald en zijn uiteraard te koop.

monqui denbosch

monqui denbosch

Tussen het snuffelen door nam ik uiteraard ook een kopje koffie, daar kwam ik namelijk voor.
Ik ging voor een cappuccino.

monqui den bosch koffiebar gebak
Toen ik op de toonbank het bord met ‘Huisgemaakt Gebak’ zag staan kom ik me niet inhouden en ging voor een havermout appelgebak. 

monqui denbosch koffietent cappuccino gebak

Mmmmmjam, het gebakje ziet er zó lekker uit! En dat was hij ook gelukkig! Ook de cappuccino was verrukkelijk en leuk geserveerd op een houten plank met een watertje en lekkernijen. 

MonQui heeft ook nog een binnentuin waar je in de zomer heerlijk buiten kunt zitten. 

monqui denbosch
Het personeel bij MonQui was erg vriendelijk en er hangt echt een fijne, gezellige sfeer in de koffiebar. 

Ik kocht ook nog een van deze leuke ansichtkaarten.

monqui den bosch koffiebar 
MonQui is net weer even wat anders dan een gewone koffiebar door de combinatie met de conceptstore. Daarnaast ben ik echt verliefd op het pand en vind ik het leuk dat dit ‘vergeten’ stukje van Den Bosch wat nieuwe implus krijgt.

Een ander tafeltje had een High Tea besteld en het eten dat naar die tafel werd gebracht zag er serieus zo goed uit, daar ga ik binnenkort zeker voor terug naar MonQui!

Kende jij MonQui al?

Liefs, Ivon