Zoals inmiddels misschien al wel bekend, ben ik een groot fan van de lipsticks van MAC.
De kwaliteit is gewoon super goed en ik ontdek steeds weer zulke mooie kleuren.

Toen ik met een vriendinnetje ging make-up shoppen in de Bijenkorf werd ik dan ook meteen mega enthousiast toen ze me op de Mac Snowball Lipstick-Kit wees. Een prachtige kit met Mac mini lipsticks. Ik besloot er even eerst verstandig over na te denken …

Maar na een snelle check bleek ik maar 2 van de 12 kleuren thuis al te hebben. Dit zou dus 10 nieuwe kleuren in mijn lipstick stash op leveren. De etui kost 80 euro. Een prijs van 8 euro per nieuwe kleur dus. En er zaten heel veel kleuren in de etui die ik toch al graag wilde hebben. En een normale Mac lipstick kost 19 euro per stuk… dus.. OKE IK BEN OM!!

mac snowball lipstick kit review

En 2 minuten later liep ik dan ook als trotse eigenaar van de Mac Snowball Lipstick Kit weg bij de Mac-counter.

In dit artikel laat ik maar liefst van alle kleuren swatches en full-face foto’s zien.
Dus pak een lekker kopje thee en ga er maar eens goed voor zitten. Want hier komen ze alle twaalf!

Design

mac snowball kit review

De lipsticks zitten feestelijk verpakt in een rosé gouden etui. Het ziet eruit als een grote clutch en heeft een handige magneetsluiting.

mac snowball lipstick kit review

De Mac lipsticks betreffen limited editions speciaal voor de Snowball kerst-collectie.
In tegenstelling tot de bekende zwarte-hulsen hebben deze lipsticks dus een hulsel in de kleur van de lipstick.

mac snowball lipstick kit review

De hulsels glimmen ook nog eens mooi. Erg chique en ook handiger dan de standaard zwarte omhulsels. Heel leuk gedaan.

Zoals gezegd zijn de lipsticks in de snowball-kit een mini variant van de ‘gewone’ Mac lipstick.

Hoe mini is mini? Nou zo dus:

mac mini size lipstick

Een stuk kleiner toch wel dan de full-size varianten. Maar zeker in zo een collectie wat mij betreft groot genoeg. Dit is juist een fijn formaat (en daarmee prijs per stuk) om sommige kleuren te testen die je als full-size niet zo snel zou kopen.

Swatches
Oké, laten we snel door gaan naar de swatches.

De eerste reeks bestaat uit roze matte tinten.

mac snowball lipstick kit review

mac snowball lipstick kit review

             – Party Commencing – Little Darling – Please Me – Mangrove –

mac snowball lipstick kit review swatches party commencing please me little darling mangrove

             – Party Commencing – Little Darling – Please Me – Mangrove –

Party Commencing

mac lipstick party commencing swatches

Party Commencing is een licht roze tint, die een beetje een barbie roze-gehalte heeft.
Ik vind de kleur voor mijzelf een beetje te licht. Misschien dat een lippotlood eronder beter is. Of in de zomer, als wat minder bleekjes ben 😉

Little Darling

mac lipstick little darling review swatches

Little Darling is een peach-koraal tint. Niet te fel, maar een mooie kleur voor dagelijks gebruik. Naar zo een kleur was ik echt nog opzoek, dus hier wordt ik heel blij van.

Please Me

mac lipstick please me swatches
Please me kende ik al langer en heb ik altijd een mooie kleur gevonden. Gelukkig stelt hij me niet teleur! Hij neigt een beetje naar oud-roze en doet me een denken aan mijn favo-Mac Mehr, maar dan wat rozer. Dit soort kleuren draag ik graag.

Mangrove

mac lipstick mangrove swatches

Mangrove is een heel draagbare rode kleur. Ik draag graag rode lipstick en vind deze ook erg mooi. Toch net weer een andere tint rood dan de lipstick verzameling die ik al heb!

Tot nu toe ben ik erg blij met de kleuren uit de Lipstick Kit. Dus op naar de tweede serie.
Deze lipstiften bestaan uit rode/paarse tinten.

mac snowball lipstick kit review swatches
mac lipstick snowball kit swatches review
                  – Ruby Woo – Rebel – Flat out Fab – Good Kisser –

mac lipstick snowball kit review swatches ruby woo rebel out of fab good kisser

                – Ruby Woo – Rebel – Flat out Fab – Good Kisser –

Ruby Woo

mac lipstick snowball ruby woo swatches review

Ruby Woo is een echt klassieke diep rode kleur. Zo voor bij een witte trui vind ik hem een beetje erg afsteken, maar bij een mooie chique zwarte outfit is dit een heel mooie lipstick.

Rebel

mac lipstick snowball rebel review swatches

Rebel is de eerste (en meteen ook de laatste) niet Matte-variant in de collectie, maar heeft een Satin finish. Dit merk je ook meteen tijdens het smeren. Ook zie je op de swatch dat de egale dekking direct een stuk minder goed is dan bij de matte varianten. Qua kleur is Rebel kersen-paars. Tot nu toe ben ik het minste fan van deze.

Flat out Fab

mac lipstick snowball out of fab swatches review

Met Flat out Fab gaan we weer terug naar de Matte-collectie en is een roze/paarse tint. Ik kende hem nog niet maar een vriendinnetje vertelde er laatst enthousiast over. En ik moet zeggen, ik ben er ook enthousiast over! Een niet te opvallende kleur, die toch net even wat extra’s aan je look geeft.

Het schijnt dat een mix van Rebel en Flat out Fab een hele mooie combinatie is, die moet ik binnenkort nog even proberen!

Good Kisser

mac lipstick snowball good kisser review swatches

Yeshhh, ik houd van Good Kisser! Ik ben dol op felle roze lipstickkleuren, alleen vind ik ze al snel iets too much. Maar Good Kisser is wat mij betreft niet te overdreven fel, waardoor ik hem lekker vaak kan dragen.

Uit deze reeks vind ik vooral Good Kisser en Flat out Fab een succes.

Kijk je mee naar de laatste reeks lipstiften uit de Snowball Lipstick Kit?
Deze bestaat uit de bruine tinten.

mac snowball lipstick kit review swatches

mac snowball lipstick kit review swatches diva velvet teddy whirl stone
                             – Diva – Velvet Teddy – Whirl – Stone – 

mac lipstick kit snowball review swatches diva velvet teddy whirl stone

                              – Diva – Velvet Teddy – Whirl – Stone –

Diva

mac lipstick snowball review swatches diva

Tja, wat kan ik zeggen… met Mac Diva is het allemaal begonnen. Een vriendinnetje had deze en ik leende hem echt altijd als we opstap gingen. Totdat ik zelf een Diva wilde zijn en deze dus een aantal jaar geleden als mijn allereerste Mac lippenstift kocht. Het is een donkere Vampy-rood en ik vind het nog steeds echt een heel toffe kleur.

Gelukkig heb ik nu dus een mini-variant om in mijn tasje mee te nemen als ik uitga!

Velvet Teddy

mac lipstick snowball kit review swatches velvet teddy
Velvet Teddy is een mooie subtiele bruine kleur. Hij oogt heel natuurlijk en deze kan ik rustig naar het werk dragen.
Dit is de tweede kleur uit de Lipstick-Kit die ik al in mijn bezit had. Ik zag deze een keer in de Mac-store toen ik met Rens aan het winkelen was, en vond het meteen een mooie kleur. Een paar weken later lag hij als cadeautje onder de kerstboom!! Misschien moet ik vaker zulke hints laten vallen 😉 ..

Whirl


mac snowball lipstick kit review swatches whirl
Whirl kende ik nog niet, maar wat een bijzondere kleur! Het is echt bruin bruin, met een heeel klein beetje rode tonen er in.
Wauw deze vind ik echt heel tof!! Dit gaat denk ik een van mijn favo-kleuren voor komende herfst worden.

Stone

mac lipstick snowball swatches review stone

Stone was ik echt heel benieuwd naar. Dit is nou echt zo’n kleur die ik altijd al eens wilde proberen, maar eigenlijk geen full-size omdat het waarschijnlijk niet een kleur is die je super vaak draagt. De kleur van Stone is, nou ja, zoals een steen dus.
Het is een beetje bruin en grijs en heeft ook wel iets paarsig vind ik. Ik houd wel van een opvallend lip-kleurtje en vind hem dus ook nog best wel cool staan. Toen ik hij na het dragen gedurende de dag wat afgesleten was leek het wel een beetje of dat ik dode lippen van de kou had. 

Zo, dit waren ze dan. Alle twaalf de mini-lipsticks uit de Mac Snowball Lipstick Kit 2017. 

Een succes?
Yesssh! Ik ben echt super blij met deze aankoop en overwegend ook enthousiast over de lipstick kleuren.  Natuurlijk jammer dat ik er twee al van had, maar toch heb ik er een aantal nieuwe mooie kleuren bij.
Vooral Little Darling, Please Me en Flat out Fab vind ik erg mooi. Whirl is voor mij de positieve verassing uit de collectie!
Over Rebel en Party Commencing ben ik iets minder enthousiast, maar hé je kan niet alles hebben he.

mac snowball lipstick kit review

De Mac Snowball Lipstick Kit is voor € 80,00 te koop bij MAC. 

Welke kleur uit de collectie is jouw favoriet? 

Liefs, Ivon