Ik ben echt geen wintermens, heb een hekel aan kou en kan mijn humeur zwaar laten beïnvloeden door het deprimerende donkere weer buiten. Daarom is het artikel Mijn Succes in Januari ook een goede uitdaging voor mij om de positieve dingen op te blijven merken, zelfs in de meest deprimerende maand van het jaar, Januari.

1. Mama-dochter dagje
Zo heb ik samen met een vriendin en onze moeders een héérlijk gezellig dagje Amsterdam gehad. Inclusief lekkere appeltaartjes, tapas eten en gingen we naar de musical Vamos in het de La Mar Theater. Deze musical is echt serieus té grappig. Een echte feel-good musical met een zomers tintje, precies wat je met deze koude dagen dus kunt gebruiken.

Oh, smiddags hadden we trouwens nog even gewinkeld in De Pijp en ik heb serieus nooit geweten wat een leuke winkels daar zitten, jij wel? Veel concept-stores met hele toffe en betaalbare kleding. Ik ben dan ook goed geslaagd en wil binnenkort zeker nog eens terug om daar te winkelen.

We hebben trouwens ook ter plekke besloten om vanaf nu ieder jaar zo een mama-dochter dagje in te plannen ?

2. De eerste krokussen
Wauw, mijn bijna-lente gevoel kreeg in januari een instant boost toen ik tijdens de hond uitlaten de eerste krokusjes tegenkwam. De mooie kleurige bloemen laten nog even op zich wachten, maar dat de natuur het gevoel krijgt dat de lente gaat beginnen vind ik errug fijn!


Wel echt balen dat het nu deze week weer zo koud is, hopelijk overleven de bloemen en planten het…

3. Strelitzia Nicolai
En over planten gesproken, de Strelitzia Nicolai.
Streliwataaa!? De Strelitzia Nicolai, onze nieuwe plant in de keuken. De dag dat hij geleverd werd was letterlijk een gróót succesmoment, van 2 meter 70 op precies te zijn ?


Onze keuken klinkt nog best een beetje hol, en daarnaast willen we de overgang van de keuken naar de tuin zo natuurlijk mogelijk maken. Vandaar dat we een hele grote kamerplant hebben besteld.

Het was even spannend of hij niet té groot zou worden, toch altijd lastig inschatten vanaf een plaatje op internet, maar wat ben ik er blij mee! Ik vind de plant echt heel tof en een mooie statement voor in de keukenruimte. Van de plantenbezorger heb ik een hele waslijst gekregen aan de verzorging die de plant nodig heeft, dus nu nog even groene vingers krijgen….

4. Mijn eerste kaartje
Zoals je al kon lezen in ‘dit’ artikel waar ik vooruit blikte naar 2018, lijkt het me een mooi gebaar om wat vaker kaartjes naar mensen om me heen te sturen.  In januari stuurde ik mijn eerste zelfgemaakte kaartje naar een vriendin die pas is afgestudeerd voor haar Register Accountant (RA) mondeling. Zo trots dat ik op haar ben!!

Het was even een avondje werk, maar ik vond de kaart best leuk gelukt!

5. Wintersport
Maar de afsluiter van januari was toch ook wel meteen het hoogtepunt van de maand, een weekje wintersport! Ik heb altijd geroepen nooit op wintersport te gaan (want, te koud!) Maar omdat Rens het wel heel leuk vind en ik een weekje lang gezelligheid, lekker eten en biertjes toch eigenlijk niet zo verkeerd vond klinken ging ik ervoor. Na een paar lesjes op de borstelbaan was het dan de laatste week van januari tijd voor het echte werk. En….. ik ben om!
Wintersport is geweldig 😀

Oké nu waren wij afgelopen week ook wel erg verwend met het weer (lees: biertje drinken op de piste in je shirtje zonder jas). Maar wat is het fijn om een week lang de hele dag buiten te zijn in de frisse berglucht. De prachtige uitzichten vanuit de liften vond ik misschien nog wel het leukste van alles.

En in het kader van een beeld zegt meer dan 1000 woorden, hier nog een paar fotootjes die ik graag met jullie wil delen van de vakantie….
wintersport skiing

Ondanks mijn winterblues was januari dus toch een maand waarin ik veel genoten heb. Vanaf komende maand wordt het ook op mijn werk erg druk, dus wordt het belangrijk om aan de succes-momentjes vast te blijven houden. Hopelijk kijk je volgende maand dan ook weer gezellig mee.

Wat was jouw succes-moment in januari? Laat het me weten via een reactie.

Liefs, Ivon