Begin dit jaar werd restaurant M’EAT geopend. Een grill bar waar de Big Green Egg centraal staat in het bereiden van de gerechten. Dit weekend is door dezelfde eigenaren in het pand naast M’EAT aan de Minderbroedersstraat 28 het ‘broertje’ geopend, Tappunt Zuid.

tappunt zuid den bosch review

Wanneer ik de aankondigen vooraf en de site bekijk, moet het een toffe plek gaan worden!
Het belooft het eerste Flammkuchen restaurant van Nederland te worden, met een uitgebreid en divers assortiment aan speciaalbieren, dé nieuwe plek voor je vrijdagmiddagborrel en een uniek stadscafé dat zich specialiseert in Bier & Spijs combinaties.

De marketing vooraf is naar mijn mening wel een beetje erg “hippig”, maar oké het maakte me wel nieuwsgierig. Nu houd ik ook wel van een biertje en van eten, dus leek het me een goed idee om deze nieuwe tent eens in het echt te gaan bekijken.

Maakt Tappunt de beloftes waar? Lees mee wat ik vond van mijn eerste bezoek aan dit nieuwe stadscafé.

tappunt zuid den bosch review

Bij bier en Flammkuchen denk ik aan een bruin café met veel hout en een Duitse sfeer. Niets is echter minder waar! Tappunt is zeer ruim opgezet en het interieur is modern, een tikje industrieel en minimalistisch.

 

tappunt den bosch review

tappunt den bosch

tappunt den bosch bier

Het concept van Tappunt wordt aan ons uitgelegd en is als volgt: Het speciaalbier staat centraal, waar je uit het uitgebreide menu je keuze in maakt. Er zijn wel 6 pagina’s vol met bieren, teveel om uit te kiezen!

tappunt den bosch bierkaart

Ik vind Blond-bier altijd lekker, dus ik ga voor de “Van Moll Toewijding”. Achter ieder biertje staat een Romeins cijfer vermeld, dat verwijst naar het Smaakprofiel uit de menukaart.

tappunt den bosch smaakprofiel

Mijn bier keuze heeft een III en valt dus in de categorie hoppig/bitter. Vervolgens komen deze cijfers ook weer terug op de menu-kaart waar de Flammkuchen op staan. Dit zijn de aanbevelingen van de Flammkuchen die het lekkerste samengaan met het door jouw gekozen biertje. 

tappunt den bosch menukaart
Het biertje wat mijn vriend gekozen heeft valt in dezelfde smaakcategorie III en we besluiten beide op de aanbeveling van de menukaart af te gaan.. ze staan er namelijk niet voor niets toch! Rens neemt Die Tappunt Spezialität en ik Die Bauer Flamm. Bij mijn buurvrouwen zie ik dat een kleine Flammkuchen al behoorlijk groot is, dus ik ga voor de kleine.
De prijzen voor het eten liggen tussen de 6 en 11 euro, niet duur dus!

tappunt den bosch speciaalbier

                                                                            +

                                                                           =

                                                          Match made in Heaven! 

Ik moet zeggen, de Flammkuchen is echt heel erg lekker! Een dunne krokante bodem met heerlijke toppings erop. Zeker een succesje en het bier smaakt er ook goed bij. Of nee volgens het Tappunt concept moet ik het andersom zeggen: de Flammkuchen smaakt lekker bij mijn biertje!

Bij Tappunt worden er wel 10 bieren van de tap geserveerd, die voorin de zaak op een LED-bord worden weergegeven. Dit vind ik echt super tof en origineel!

tappunt den bosch bar
tappunt den bosch


Een succes?

Mijn eerste indruk.. een succes! De Flammkuchen is echt heel lekker en de bier keuze is meer dan reuze! Of het echt een restaurant is waar ik vaak naartoe zal gaan weet ik nog niet, je moet namelijk wel echt zin hebben in Flammkuchen aangezien dat het enige eten is dat ze serveren.
De inrichting van Tappunt is erg mooi gedaan en heeft leuke details, maar mist naar mijn mening wel nog een beetje sfeer. Ik moet hierdoor ook nog maar zien of dit inderdaad de nieuwe plek voor de vrijdagmiddagborrel gaat worden..
Er is uiteraard maar 1 manier voor jou en mij om daar achter te komen.. en dat is door zelf langs te gaan bij Tappunt op een vrijdagmiddag, wat een straf 😉

tappunt den bosch