sisley phyto loose face powder review

Wanneer ik foundation gebruik (en dat is bijna iedere dag..) krijg ik eigenlijk altijd wel een glimmend voorhoofd. Vervelend vind ik dat. Ik heb de afgelopen jaren diverse poeders gebruikt, maar nog geen een gevonden waar ik echt super blij van werd.

Tot ik las over de gezichtspoeder van Sisley. Deze poeder geeft een fluweelzachte matterende finish en is daarnaast ook nog eens verzorgend. Met name de lang houdende werking maakte me erg nieuwsgierig naar dit product.

In meerdere blogs las ik ook super enthousiaste reviews over de poeder, waardoor ik wist: oké deze wil ik hebben! Nadeel, de poeder kost € 70.. auwtsj!! Hierdoor liet ik de poeder toch elke keer in de winkel liggen..

Tot ik laatst bij de Ici Paris was en er een kortingsactie op Sisley bleek te zijn en ik nog wat kortingsbonnen had liggen. Ik greep mijn kans en kocht eindelijk de Sisley Powder in de kleur 02 Matte.

Design

sisley phyto loose face powder review

De producten van Sisley zien er super chique en verzorgd uit. Deze poeder zit in een glazen potje met zwart deksel en het Sisley-logo erop. In de deksel zit een spiegeltje en een powder puff om de poeder mee aan te brengen.

Deze gebruik ik eerlijk gezegd niet, ik vind het fijner om de poeder gewoon met een poederkwast aan te brengen. Mocht je de poeder mee in je tas nemen dan zorgt deze powder puff er wel voor dat de poeder netjes in het potje blijft zitten.

Product

sisley phyto loose powder review

sisley phyto loose face powder review

De poeder is super fijn qua structuur en verstuift daardoor wel bij het gebruiken, maar dat blijf je altijd houden met dit soort losse poeders. 

sisley phyto loose face powder review

De poeder brengt erg fijn aan en voelt inderdaad heerlijk zacht op je gezicht.

Genoeg over de poeder zelf, tijd om het resultaat van de poeder te laten zien.

Om het effect van de Sisley poeder goed te kunnen laten zien, heb ik hieronder eerst foto’s zonder de Sisley poeder genomen.

sisley phyto loose powder review
– Look aan het begin van de dag –

sisley phyto loose face powder
– Look aan het einde van de dag –

Zoals je kunt zien wordt de huid op mijn voorhoofd en bij mijn neus best vettig gedurende de dag. Om de ‘ernst van de zaak’ wat beter in beeld te krijgen, hieronder nog een foto met licht van de zijkant. Hierop is het glimmende effect van mijn huid goed zichtbaar.

sisley phyto loose face powder
– Look aan het einde van de dag, met flits – 

Oké, en nu dan tijd voor de wonder poeder van Sisley!

sisley phyto loose face powder review

– Look aan het begin van de dag – 

Na het aanbrengen van de poeder ziet mijn foundation er mooi gematteerd uit. Tot zover zeer tevreden dus!

Maar maakt het ook de belofte waard om deze matte finish de gehele dag te behouden?

sisley phito loose face powder review
– Look aan het einde van de dag –

Aan het einde van de dag is toch ook met de poeder een glimmend voorhoofd te zien en is het matte effect ver te zoeken. Ook mijn haar heeft ergens gedurende de dag zijn volume verloren, maar daar gaat deze review niet over haha 😉

sisley phyto loose face powder
– Look aan het einde van de dag, met flits – 

Op de foto met flits is nog eens extra goed te zien dat mijn hoofd nog steeds gewoon lekker glimt, bijna nog meer dan zonder het gebruik van de poeder. 

Een succes?
Nee, deze poeder is wel een teleurstelling voor me. Ik had toch wel echt gehoopt dat deze poeder de oplossing voor al mijn ‘glim-problemen’ zouden zijn. Misschien is het ook wel een illusie dat er een poeder is die de gehele dag een matterend effect laat behouden, maar zeker gezien de prijs van deze Sisley poeder had ik het resultaat toch in ieder geval beter verwacht dan ik het nu vind.

Ik gebruik de poeder wel, aangezien ik hem nu toch heb en hij wel fijn aanbrengt. Zeker net na het aanbrengen zorgt hij ook wel voor een mooi effect. Maar ik zou hem hierna niet nog een keer kopen.

Mijn zoektocht naar de perfecte gezichtspoeder is dus nog niet voorbij… jammer!

Gebruik jij een poeder waar je wel heel enthousiast over bent?
Laat het me dan weten via een reactie.

Liefs, Ivon