Je komt smartwatches tegenwoordig in alle vormen en maten tegen. Sporttrackers die bijna nog eerder dan jezelf weten dat je moe bent. Nu ben ik niet echt een sporter. Dus heb ik niet behoefte aan een zwart bandje om mijn pols die mijn hartslag, bloeddruk, zweetniveau en nog wat andere gekke dingen de hele dag door voor me meet.

Daarnaast vind ik deze activity trackers ook qua design wat te ‘sportief’ voor mijzelf. Zeker op mijn werk, waar ik redelijk netjes gekleed ga, heb ik liever een wat klassiekere horloge aan. Maar nu zie je tegenwoordig ook steeds meer smartwatches die qua uiterlijk alweer meer op een “normaal” horloge beginnen te lijken. Nadeel? Vaak gaat de batterij nog maar 24 uur mee, waardoor je smartwatch dus iedere dag aan de oplader moet.

Een stapje minder uitgebreid dan een smartwatch is een hybrid watch. Voor mijn afstuderen kreeg ik van mijn schoonouders de Skagen Hybrid Watch (dankje dankje dankje!!!). Vanaf juni vorig jaar draag ik hem non-stop, dus het leek me een goed moment om er een review over te schrijven.

skagen hybrid watch review

Wat is een Hybrid watch?
Een hybride horloge is een gewone horloge, maar met een paar extra slimme functies. Zo kan mijn Hybrid Watch onder andere stappen bijhouden, slaap registreren en aangeven als ik van bepaalde mensen een berichtje of belletje krijg. Anders dan een smartwatch is de informatie die je op de horloge zelf af kunt lezen beperkt. Hij registreert dus vooral en voor uitgebreide informatie heb je vaak een app erbij nodig.

skagen hybrid watch review

Ook kun je mijn horloge gebruiken om de mediaplayer op je telefoon te bedienen, foto’s te maken vanaf je telefoon en kun je een persoonlijk doel instellen. Ik heb hier bijvoorbeeld ingesteld dat ik 10 glazen water per dag wil drinken. Elke keer als ik drink druk ik dan op een knopje, waarbij een glas wordt geteld. Maar eerlijk, deze functie gebruik ik niet zoveel.

Wat doe ik met mijn Skagen Hybrid Watch?
Op een hybride horloge zitten dus al beperktere functionaliteiten dan op een smartwatch en zelfs van die paar functionaliteiten gebruik ik er eigenlijk maar twee! Oh ik gebruik hem trouwens ook echt om te kijken hoe laat het is, dus eigenlijk drie functies haha. Ik heb echt getwijfeld tussen een smartwatch of een hybrid watch. Maar gezien de weinige functies die ik gebruik is een hybride horloge dus voor mij een goede keus geweest. Dit is dan ook meteen mijn tip voordat je een smartwatch, activity tracker of hybride horloge aan wilt schaffen: bedenk vooraf goed wat je ermee wilt doen en of de horloge die je op het oog hebt deze functies bevat.

skagen hyrbid watch review

Waar ik mijn horloge vooral voor gebruik is het registreren van mijn slaap en het behalen van mijn dagelijkse stappendoel.
Mijn slaapdoel heb ik ingesteld op 7,5 uur per nacht. Tijdens het slapen houd ik mijn horloge dus om zodat hij mijn slaap kan registreren. Nu kijk ik niet iedere ochtend terug of ik mijn slaapdoel gehaald heb, maar soms vind ik dit wel interessant. Naast de uren die je slaapt registreert het horloge namelijk ook wanneer je in je diepe en lichte slaap bent. Dit varieert echt heel erg per nacht. En het blijkt echt dat als ik een paar wijntjes op heb ik minder goed in een diepe slaap kom. Toch interessante dingen om te weten!

skagen hybrid smart watch review

Bovenstaande nacht was zoals je kunt zien een hééérlijk lange nacht slaap.

Verder wilde ik vooral een hybride horloge voor het bijhouden van mijn stappendoel. Met mijn kantoorbaan loop ik soms belachelijk weinig overdag, maar sinds we Flux de hond hebben loop ik natuurlijk alweer een stuk meer. Omdat ik verder ook niet echt veel sport (kuch..) vind ik het belangrijk om toch een beetje in de gaten te houden of ik genoeg beweeg.

skagen hybrid watch review

Op de app kan ik dus echt zien hoeveel stappen en kilometer ik heb gelopen. En daarnaast hoeveel calorieën ik verbrand heb. Maar op mijn horloge kan ik wel de hele dag bijhouden hoever ik al ben met mijn stappendoel. Op de horloge is links boven een teller van 00 tot 100 te zien. Door op een vooraf ingesteld knopje te drukken bewegen de wijzers naar het percentage van 0% tot 100% hoever ik op dat moment op mijn stappendoel van die dag zit, fancy he!?

skagen hyrbid watch

Als ik mijn stappendoel behaal begint de horloge licht te trillen en gaan de wijzers “dansen”  over de wijzerplaat om met je mee te vieren. Ik voel me hierdoor nog steeds elke keer stiekem trots en blij als mijn horloge het seintje geeft dat ik mijn doel voor die dag behaald heb! 

Mis ik dingen op mijn Skagen Hybrid Watch?
Hm, nee eigenlijk niet. Misschien als een hartslag meter erop zit het leuk is om er af en toe op te kijken, maar nu ik het niet heb mis ik het ook niet. Het enige wat ik een leuke functie had gevonden was een gps-tracker. Nu kan ik na een wandeling alleen zien hoeveel stappen en dus hoeveel kilometer ik heb gelopen. Het zou een leuke toevoeging zijn geweest als ik ook werkelijk kon zien welk rondje ik had gelopen.

Momenteel heb ik mijn stappendoel op 8.000 per dag staan. En dat haal ik vaak nog niet, oeps. Toch geeft de Skagen Hybrid Watch dan toch net de motivatie om nog even een langer avond rondje met Flux te lopen.

Hybride horloges zijn er van veel verschillende merken, maar ik heb dus de Skagen Hybrid Watch. Deze kostte € 219,- en is oa. verkrijgbaar bij de Bijenkorf en Hudson’s Bay.

Mocht je dus opzoek zijn naar een elegant, stijlvol horloge waar je onder andere je stappen mee kunt bijhouden? Overweeg dan zeker deze van Skagen eens. Ik ben er erg blij mee!

Gebruik jij een smartwatch of activity tracker?

Liefs, Ivon