Misschien heb je het al voorbij zien komen online, of in de winkel. Maar Rituals heeft een toffe nieuwe collectie! The Ritual of Holi. Een kleurige collectie geïnspireerd op het Hindoeïstische Holi-Feest. Je weet wel, dat feest waarbij iedereen versierd wordt met gekleurd poeder.

Wat ik tof aan de collectie vind is dat hij met name op de wat jongere generatie gericht is. Nu wil Rituals hiermee natuurlijk vooral haar doelgroep uitbreiden en uiteindelijk meer winst maken. (Tja, het blijft een bedrijf) Máár, ik vind het super goed dat ze dit niet zomaar doen. Rituals wil met de Holi-collectie echt een boodschap naar de jongere meiden (en jongens) uitspreken. En dat vind ik heel goed.

the ritual of holi rituals bruisbal rubbermasker

Op de reclame posters en verpakkingen staan spreuken als, ” You are holi awesome, just the way you are” en ” You are meant to be real, not perfect”.  Fijne, positieve quotes dus!

Naast de vertrouwde douchegels en bodyscrubs zoals we deze van Rituals gewend zijn, heeft de collectie ook een aantal nieuwe items zoals een douche jelly, knetterende body mousse en shower flower foam, een douche schuim die in de vorm van een bloem uit de bus komt. Echt vernieuwend en leuk!

Uiteraard kon ik me niet inhouden toen ik deze nieuwe collectie in de Rituals winkel zag liggen. Ik nam twee bath bomb bruisballen mee (lichtelijk geïnspireerd op Lush?) en het Rubber masker!

rituals bruisbal flower bath bomb pinky promise

Pinky Promise – met witte lelie en perzik bloesem

rituals bath bomb you're the bomb

You’re the bomb! – met flamingo bloemen en roze grapefruit

rituals rubber masker

Plastic Fantastic – Rubber masker

Naar deze laatste was ik zo benieuwd, dat ik deze meteen voor jullie test, dus lees snel verder.

Het Rubbermasker is een DIY masker, welke uit twee componenten bestaat. Een roze bakje met een jelly spulletje erin en een los zakje poeder. 
Het maken van het masker is erg simpel; je gooit de poeder bij het jelly goedje, even roeren en klaar!

rituals rubber masker

rituals rubber masker

Het masker aanbrengen is echter een grotere uitdaging. Je moet vooral snel zijn. Heel snel. De substantie verandert best snel in rubber-structuur waardoor je niet heel lang hebt om het op je gezicht aan te brengen. Ook het masker een beetje netjes gelijkmatig aanbrengen lukte mij niet heel erg. 

rituals rubber masker aanbrengen

Je kunt het masker lekker lang in laten trekken, naar eigen behoefte. Ik installeerde me dus lekker op de bank in de woonkamer met een tijdschrift en begroette vriendelijk de buurman die langs ons raam liep. Even vergetend dat ik er dus uitzag als een roze rubber monster ;-). Na 40 minuten kon ik het masker eraf halen en dat gaat gelukkig erg makkelijk! 

Het maskertje is echt rubber structuur geworden en trekt dus lekker makkelijk van je gezicht af. Ik vond de foto binnenin de verpakking zo leuk, dat ik er een eigen variant van heb proberen te maken! (Check deze op mijn Instaprofiel, @ivon1991)  

rituals rubber masker

Na het Rubber masker voelt mijn huid echt heel zacht aan, dus wat mij betreft zeker een geslaagd maskertje en erg leuk om eens te proberen. 

Daarnaast, ook niet onaardig.. de prijzen van de Holi collectie liggen net 1 à 2 euro lager dan we van de traditionele collecties gewend zijn.
De Rituals of Holi collectie is te koop bij alle Rituals filialen en online.

Heb jij al producten uit deze nieuwe collectie geprobeerd?

Liefs, Ivon