Terwijl ik dit artikel aan het typen ben, zit ik voor het eerst aan ons nieuwe keukenbarretje te werken. Kopje thee erbij, top 2000 aan. Een echt geniet moment.   
De afgelopen maanden heb ik als best zwaar ervaren, met veel stress tijdens de verbouwing, deadlines voor studie en mijn oma die onverwachts kwam te overlijden. 

Dus ik kan wel zeggen, JA ik heb mega veel zin in 2018!

Hoewel ik eigenlijk niet zo veel met oud&nieuw vieren heb, vind ik het begin van het nieuwe jaar toch altijd iets magisch hebben. Weten dat er weer een heel nieuw jaar voor je ligt, waarin je al je dromen en wensen uit kunt laten komen.

Je hebt er uiteraard niet altijd invloed op wat er het komende jaar gaat gebeuren en er zullen ook zeker onverwachtse mindere gebeurtenissen zijn, maar toch wil ik alvast uitkijken naar een aantal dingen waar ik in 2018 naar uit kijk of hoop te gaan doen. 

Purpuz Planner
Een paar weken geleden heb ik de Purpuz Planner 2018 besteld, en vanaf morgen mag hij officieel in gebruik! Met mijn lichte vorm van controlfreak kan ik hier echt naar uitkijken, haha.

Sowieso kan ik echt blij worden van een agenda, notitieboek of iets die nog helemaal leeg en nieuw is.
Met de Purpuz Planner hoop ik een aantal doelen die ik voor ogen heb concreter te kunnen maken en er actief mee bezig te zijn. Daarnaast denk ik met de planner mijn tijd beter in te kunnen delen om zo meer uit iedere dag te halen.

purpuz planner 2018

Afstuderen
Dit is wel mijn belangrijkste concrete doel in 2018, afstuderen tot Register Accountant!
Onlangs vertelde ik je in dit (link) artikel al wat meer over mijn werk en studie.
Ik zit momenteel dus in het laatste half jaar van mijn praktijkstage en hoop rond deze zomer klaar te zijn en mijn afsluitende mondeling te behalen. Dan zou ik ein-de-lijk klaar zijn na 9 jaar studeren! En ik beloof bij deze, als het zover is komt er een toffe win-actie op mijnsuccesformule om de feestvreugde met jullie te delen..

Avondjes met vrienden
Tijdens de verbouwing hebben we best wel weinig mensen gezien of gesproken. Zo gek achteraf. Op het moment miste ik het eigenlijk niet eens zo, waarschijnlijk omdat je zelf zo druk was met andere dingen. Maar nu achteraf besef ik me dat ik de gezelligheid en het zien van vrienden echt mega gemist heb. Ik kijk er dan ook echt naar uit om komend jaar veel gezellige etentjes te plannen inclusief spelletjes avondjes!

Bewustere eetstijl
Tja, wie heeft het niet op zijn lijstje voor 2018 staan? Meer sporten, gezonder eten…
Ik denk dat wij (de tijd tijdens de verbouwing daar gelaten haha) al redelijk gezond eten, maar toch zou ik hier in het nieuwe jaar bewuster mee om willen gaan. Ik zou graag bewust gevarieerder willen eten. Dus als we vlees eten, dan ook echt goed vlees. Maar ook juist 1 of 2x per week bewust een dagje geen vlees (Sorry Rens!). De afgelopen jaren heb ik hele fijne kookboeken om me heen verzameld en ik kijk er echt naar uit om hier veel mee uit te proberen en echt de tijd te nemen om te koken.

kookboeken vlees noch vis all day bowls feel good food

Dus ik wil in 2018 streven naar een bewustere eetstijl, ik hoop echt dat ik dit in mijn vaste routine kan gaan krijgen. Ook ben ik heel benieuwd of  ik de effecten ervan op mijn lichaam zou merken..

Kaartjes sturen
Afgelopen jaar heb ik een aantal geheel onverwachte lieve kaartjes van mensen gehad. Dit doet zoveel meer met je dan een appje. Daarom is het mijn voornemen om in 2018 zelf ook meer kaartjes aan mensen te gaan sturen. Voor de zomaar, of om iemand die het nodig heeft even een extra beetje liefde te sturen. Ik vind social media en Instagram erg leuk hoor, maar merk er ook wel door dat je contact met mensen wat oppervlakkiger ervan wordt. Vandaar dat ik op sommige gebieden de behoefte voel om weer even back-to-basic te gaan.

Mijn succesformule
Een aantal maanden geleden alweer ben ik gestart met deze blog. Ik heb in deze korte tijd al gemerkt dat ik erg veel energie krijg van het bezig zijn met mijn blog. Ook de reacties van andere mensen zijn erg leuk geweest! Hierdoor ben ik mega gemotiveerd om in 2018 hier gewoon lekker mee door te gaan en Mijn Succesformule verder uit te breiden.

Het zou erg tof zijn als ook jij mijn blog in 2018 blijft volgen 🙂

En zo kan ik nog wel een hele hoop andere dingen opnoemen waar ik in het nieuwe jaar naar uit kijk of waar ik graag aan wil werken.. 

Maar bovenal, hoop ik me in 2018 te laten verassen. Dingen meer te nemen zoals ze komen en van iedere dag maximaal te genieten. 

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling en een 2018 toe vol liefde, gezelligheid en bijzondere momenten!

Waar kijk jij naar uit in 2018?

Liefs, Ivon