Instagram, Whatsapp, Facebook… De hele dag door zijn we met elkaar aan het communiceren. Kun je je nog voorstellen dat een paar jaar geleden er nog geen social media bestond!? Ik bijna niet, daarom wil ik daar in dit artikel even bij stil te staan. Op 1 september vieren we namelijk World Letter Writing Day.

Als kind vond ik het al heerlijk om te schrijven. Vriendschapsboekjes, dagboeken.. als er maar in geschreven kon worden! Nog steeds bestaat er naar mijn mening ook geen beter gevoel dan een nieuw leesboek in handen te hebben en hier doorheen te bladeren. Die geur… heerlijk! Tja, je kan maar een fetish hebben he haha.

Ook weet ik nog dat ik als ik me vroeger verveelde ik leesboeken over ging typen. Best wel een rare tijdsbesteding eigenlijk. Enig voordeel is dat ik hiermee mezelf wel heb leren blindtypen 😉 Blijkbaar was ik toen al gefascineerd door schrijven. Vandaar dat ik ook zo blij ben met mijn blog. Een plekje waar ik lekker kan schrijven. Hm, wellicht had ik toch voor mijn studie journalistiek moeten gaan…

Als ik er even aan terugdenk hoe we met elkaar communiceerde voor de tijd van Instagram moet ik meteen denken aan de penvriendinnen die ik toen had. Deze vond ik via oproepjes in de Tina en woonde door heel Nederland. We schreven elkaar brieven met daarin alles wat ons bezig hield op die leeftijd. Leuke jongens uit de klas, de Spice Girls, vervelende broers en ouders…

Op World Letter Writing Day staan we een dagje stil bij deze ouderwetse manier van communiceren. Aan wie zou jij weer eens een echte brief willen sturen? Je ouders? Een oude vriendin? Gewoon naar een wildvreemde?

world letter writing day

Ik doe mee aan een project van Viking Direct, waarbij geschreven communicatie en internationale vriendschap wordt gevierd! Voor dit project zijn internationale bloggers aan elkaar gekoppeld. Zo is mijn nieuwe ‘penvriendin’ Sarah, van de blog www.miezenstories.com. Een city-blog over alle hotspots in Keulen. Haar blog is in het Duits en best goed te lezen dus. Al doet het bezoeken van haar blog me wel denken aan een Duitse toets op de middelbare school waar je van die stukjes tekst moest lezen en daar vragen over moest beantwoorden haha. Net zoals Franse radio op vakantie me altijd doet denken aan een Franse luistertoets. Misschien heb ik wat trauma’s overgehouden aan de middelbare school… 

Maargoed, onlangs hebben Sarah en ik dus echte brieven naar elkaar gestuurd, waarbij ik de tweede brief met reactie van Sarah alweer binnen heb. Om het old-school gevoel te vergroten, verzegelen we onze brieven zelfs met een wassen-stempel van ons eigen naam initiaal. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk dan hier even op mijn Instagram. Een super leuk project dus en ik ga Sarah dan ook snel weer terugschrijven!

Wat is er dan zo speciaal aan een handgeschreven brief? Nou, je besteed er in ieder geval meer aandacht aan dan wanneer je snel een appje stuurt. Je let beter op je spelling, denkt na over wat je wilt schrijven, maakt er misschien een leuk tekeningetje bij, spuit er wat parfum op.. Alleen al het feit dat je deze aandacht en tijd besteed aan iets voor iemand anders geeft jezelf een geluksgevoel!

“Handwriting is your DNA, It’s your fingerprint that only you can share with others.
Pick up a pen or pencil & write a letter today”

Vier de dag van geschreven communicatie mee op 1 september en stuur gewoon eens een brief of een leuk kaartje naar iemand!

Want wees eerlijk, wat is nou leuker dan een kaartje of brief van iemand op je deurmat te vinden? Daar kunnen geen 100.000 Insta-likes tegen op!

Liefs, Ivon

Dit artikel is geschreven in een samenwerking met Viking Direct